KÖPGUIDE FÖR SPISAR

Hitta rätt med köpguiden för spisar

Vilken spis passar bäst? Oavsett tillgängligt köksutrymme och andra preferenser så finns en spislösning som passar alla typer av behov – alla med utmärkt snabbhet, driftsäkerhet och energieffektivitet.

Från mini till maxi

Första steget vid val av spis är att mäta hur bred spisen får vara. Vårt sortiment innehåller spisar som är 50, 55, 60 och 70 cm breda.

Vilken häll passar?

Induktionshällen är den mest mångsidiga och flexibla spishällen av alla – energieffektiv och snabb att hetta upp – och med den mest exakta temperaturkontrollen. Elspisar finns med traditionella gjutjärnsplattor eller med glaskeramikhäll.

Att välja ugn

En vanlig ugn har över- och undervärme, och är fullt tillräcklig för de flesta. En varmluftsugn har en fläkt som på ett effektivt sätt cirkulerar den varma luften vid en lägre temperatur, så att maten tillagas jämnt på alla nivåer. Med en multifunktionsugn får man varmluftsugnen i kombination med exempelvis grill- och upptiningsfunktioner. Vi har även en dubbelugn som passar perfekt för stora middagar.

Tänk på säkerheten

På en induktionshäll värms zonerna endast upp när grytan placeras på den, medan hällen håller sig relativt sval. Kontrollpanelen kan låsas, och en HighLight-häll med elektriska strålningsvärmeelement har spärrfunktion. Restvärmeindikatorn, en lampa, lyser när hällen är för varm att vidröra. Det finns även säkerhetsspärrar för ugnsluckan, kylfläkt, ugnsglas i flera lager som förhindrar att ytan blir farligt het, och automatisk avstängning.

Se vårt utbud av spisar

SE VÅRA SPISAR