Upptäck

Ugnar

Ångtillagning i köket

Med de bästa ugnarna kan man laga välsmakande mat utan att anstränga sig. Våra ångugnar är vanliga ugnar med alternativet ånga. Ångan kombineras med varmluft för att uppnå bästa möjliga smaker och texturer. På så vis kan man fortsätta laga alla dina favoritrecept, med den skillnad att köttet blir mörare och brödet högre. 

Tre steg till bättre bakning med PlusSteam

 • Någon häller vatten i ugnsutrymmets skål
  Steg 1

  1 dl vatten hälls  i ugnens skål.

 • PlusSteam-knappen på multifunktionsugnen PlusSteam
  Steg 2

  PlusSteam-programmet väljs genom att trycka på PlusSteam-knappen

 • Bröd som bakas i en Electrolux ugn
  Steg 3

  Förvärmning i 5 minuter

CombiSteam Pro

CombiSteam Pro, liksom sous vide, har alla funktionerna som CombiSteam Deluxe har.

Electrolux CombiSteam Pro ångugn

Varför välja sous vide?

Sous vide-tillagning med vakuumförpackning tar fram det bästa ur ingredienserna. Och med CombiSteam Pro är det inte längre bara professionella kockar som kan utöva denna matlagningsteknik. Ingredienserna och kryddorna läggs i en sous vide-påse och försluts med vakuumförseglaren. Påsen läggs sedan påsen i ångugnen för ångtillagning.

Matlagningstermometern i en Electrolux ångugn

Perfekt resultat varje gång

Matlagningstermometern, som finns i ett flertal av våra ugnar, kontrollerar exakt temperatur på vad som tillagas, så att man alltid kan se fram emot ett läckert resultat.

Electrolux ugn med ren insida

Lätt att laga mat i, lätt att göra ren

Våra ångugnar har rengöringsprogram som gör rengöringen enkel. Ångrengöring hjälper till att ta bort matrester. Pyrolysrengöringen bränner av matrester till en fin aska som är lätt att torka bort. Ugnen är lika enkel att rengöra som den är att använda för matlagning.