KÖPGUIDE FÖR DISKMASKINER

Hitta rätt med köpguiden för diskmaskiner

Fristående eller helintegrerad? Liten eller stor? Valet av diskmaskin är framförallt en fråga om tycke och smak. Några av de viktigaste aspekterna vid val av diskmaskin är ljudnivå, utrymme, kapacitet, extrafunktioner och energiklass. 

En behaglig ljudnivå

Våra diskmaskiner håller generellt en låg och behaglig ljudnivå. Vår tystaste maskin mäter endast 39 dB(A), vilket kan liknas vid en viskning.

Utrymme och placering

Börja med att mäta utrymmet och kontrollera var diskmaskinen ska anslutas till vattenledningen. 60 cm bredd eller mer ger plats för en standarddiskmaskin, vilket också ger största möjliga kapacitet. 45–60 cm bredd innebär en smalare diskmaskin som ger samma utmärkta rengöringsresultat men tar upp mindre plats.

Typer av diskmaskiner

En helt integrerad diskmaskins frontpanel matchar inredningen och får maskinen att smälta in i köket. En halvt integrerad diskmaskin förses också med valfri frontpanel, men synlig kontrollpanel. Med fristående diskmaskiner ser man hela maskinen. Vi har även bänkdiskar för det minsta köket eller sommarstugan.

Kapacitet

Ett kuvert, måttet för diskmaskinskapacitet, motsvarar mängden disk en person ger upphov till vid en trerätters måltid. 13–15 kuvert – Passar mängden disk ett aktivt familjehushåll genererar. 9 kuvert – smala diskmaskinsmodeller, passar perfekt för små hushåll. 6 kuvert – Passar ensamhushåll eller hushåll med liten diskmängd.

Energiklass

Märkningen för energiförbrukning varierar från A+++ (mest energisnålt) till D (minst energisnål). Välj en diskmaskin som är märkt A+ eller högre för att hålla nere vatten- och elförbrukning.

Diskprogram

Moderna maskiner är skonsamma mot finglas, med funktionerna SoftSpikes och SoftGrips som ger extra stabilitet. Program för kastruller med upp till 70°C värme tar bort envisa rester. Vissa modeller har varierbar styrka/temperatur mellan övre och nedre korgen, där ömtåligt glas placeras i den övre och kastruller i den nedre.

Extrafunktioner

De flesta diskmaskiner har idag funktionen AirDry vilket betyder att torkningsfasen avslutas med att luckan öppnas automatiskt och ger en nästintill helt torr disk. En annan unik funktion som vi erbjuder är ComfortLift, vilket innebär att den nedre korgen går att höja till en mer ergonomisk höjd för i och urlastning.

Se vårt utbud av diskmaskiner

SE VÅRA DISKMASKINER