KÖPGUIDE FÖR KYL OCH FRYS
KÖPGUIDE FÖR KYL OCH FRYS

Hitta rätt med köpguiden för kyl och frys

Med modern kylteknik håller sig maten fräsch ännu längre. Välj mellan allt från fullhöga och fristående skåp till små och yteffektiva kombinationsskåp. Vi har samlat de viktigaste råden vid valet av kyl och frys. 

Typer av livsmedel

Det finns flera storlekar på kyl och frys, för förvaring av alla typer av livsmedel. För större mängder färsk frukt och grönsaker finns kylskåp med grönsakslådor och djupare lådor. Förvarar man mycket dryck finns kylskåp med vinställ och justerbara flaskhyllor. Vissa modeller har dessutom en ismaskin med dispenser i dörren.

Kombinerad kyl och frys

Vill du spara plats kan du kombinera kyl och frys i ett skåp. Frysdelens placering kan vara både över och under kyldelen. Väljer du ett skåp med TwinTech® håller sig frysen frostfri och ser till att livsmedlen i kylen håller sig färska längre. Det finns även modeller med snabbinfrysningsfunktion.

Inbyggd kyl och frys

Inbyggd kyl och frys innebär att skåpet är dolt bakom en snickerilucka som matchar köksinredningen. Det finns både kombinerade kyl- och frysmodeller samt separata kyl- och frysskåp att välja mellan.

Side-by-side

Side-by-side är ett extrabrett kyl- och frysskåp med stor kapacitet, där vissa modeller är utrustade med is- och vattendispenser.

Kylning

En kyl som håller jämn temperatur och luftfuktighetsnivå, t ex. MultiFlow, håller matvarorna färska längre. Det högsta betyget för låg energiförbrukning är A+++. En frostfri kyl-frys med separata luftflöden är energisnål och bättre på att hålla en jämn temperatur. Rätt temperatur begränsar energiförbrukningen.