KÖPGUIDE FÖR HÄLLAR

KÖPGUIDE FÖR HÄLLAR

Hitta rätt med köpguiden för hällar

I vårt sortiment finns såväl induktionshällar som glaskeramikhällar. Vilket alternativ passar bäst? Här är några tips som underlättar beslutet.

Vilken typ av häll?

Induktionshäll är den snabbaste och mest mångsidiga, som är lätt att göra ren. Vissa induktionshällar har även flexibla kokzoner. Med induktion kan man reglera hur snabbt kokkärlen värms upp och spill bränner inte vid lika lätt, eftersom bara kokzonen blir varm. Glaskeramikhällen är praktisk med kokzoner i olika storlekar, och den keramiska glasytan på en HighLight-häll är lätt att hålla ren.

Hur stor plats?

För små kök finns hällar på 30–36 cm med 1–2 kokzoner, de passar också om man vill kombinera flera hällar. Standardstorleken 60 cm med 4 kokzoner passar de flesta hushåll. 70, 80 eller 90 cm kan ha upp till 6 kokzoner och gör det möjligt att laga stora måltider. De flesta hällar som är 70 eller 80 cm passar även utrymmen med skåp på 60 cm.

Vilken typ av mat?

Oavsett om man kokar pasta, steker kött eller smälter choklad så är induktionshällen oöverträfflig i mångsidighet. Flexibla induktionshällar känner av grytans storlek och anpassar kokytan därefter. För extra stora grytor finns hällar där kokzonerna slås ihop. En liknande finess finns för elspisar med strålningsvärmeelement, så kallade HighLight-hällar, där vissa kokzoner kan förstoras när man använder större kokkärl.

Tänk på säkerheten

På en induktionshäll värms zonerna endast upp när grytan placeras på uppvärmningsytan. Värmen överförs på nolltid till grytan, samtidigt som hällen håller sig relativt sval. Dessutom kan kontrollpanelen låsas för att förhindra att hällen slås på av misstag. En HighLight-häll med elektriska strålningsvärmeelement har spärrfunktioner. Dessutom finns en restvärmeindikator, alltså en liten lampa som lyser så länge hällen är för varm att ta på.

Se vårt utbud av hällar