Torktumlare visar felkod E60

Senast uppdaterad 2020-06-02 11:16

Problem

 • Felkod E60
 • Torktumlaren värms inte upp

Gäller för

 • Torktumlare
 • Kondenstorktumlare
 • Värmepumpstumlare

Lösning

 1. Rengör torktumlarens filter och värmeväxlare samt andra delar enligt anvisningarna i din bruksanvisning och försök sedan starta maskinen igen. Du kan ladda ned din bruksanvisning här. Tilltäpta filter och värmeväxlar (på maskiner med värmepumpsteknologi) kan leda till en minskning av värmecirkulationen genom maskinen och avbryta uppvärmningen om luftcirkulationen är blockerad, för att undvika överhettning.

  Filtret i dörr eller lucköppningen bör rengöras efter varje torkning, annars finns risken att maskinen inte värms upp eller att maskinen blockeras av ludd på andra ställen. När du rengör filtren är det optimalt att skölja dem under rinnande vatten och sedan hålla dem mot ljuset för att kontrollera om du fritt kan se igenom dem. Om du inte kan rengöra filtren kan det vara nödvändigt att köpa nya filter så att maskinen kan torka optimalt och med lägsta energiförbrukning. Du kan beställa nya filter till din torktumlare i webshopen här

 2. Kontrollera fyllningen.
  Överfyllning av produkten kan leda till en minskning av värmecirkulationen runt kläderna och genom maskinen. Maskinen avbryter uppvärmningen om luftcirkulationen blockeras, för att undvika överhettning. Torktumlaren känner av om kläderna i trumman är torra. När trumman är fylld med en liten mängd kläder kan trumman i vissa fall inte registrera kläderna och avslutar programmet. För små mängder kläder rekommenderas att använda tidsinställning . Torktumlaren används bäst med maximal kapacitet för det valda programmet. Detta är det mest effektiva sättet att använda torktumlarens energi.

 3. Kontrollera om maskinens värmesystem är ok.
  Efter rengöring av maskinen, starta ett tidsprogram på minst 120 minuter utan kläder i maskinen. Öppna luckan efter 1 timme och känn efter om det är varmt i trumman. Om det är varmt i trumman är värmesystemet ok. På värmepumpstumlare kan man oftast också höra susande ljud, ljud från vätska när maskinen stängs av. Om det efter 1 timme på tidsprogrammet inte är varmt inne i trumman, bör maskinen undersökas av en servicetekniker.

 4. Om ovanstående inte löser problemet rekommenderar vi att du bokar ett besök av en av våra specialutbildade servicetekniker. Du kan enkelt boka ett servicebesök online.

Orsak

 • Felkod E60 indikerar fel på uppvärmningen
 • Det kan orsakas av otillräcklig ventilation i rummet eller att filtrena är smutsiga
Hitta servicestation
Hitta servicestation

Hitta din lokala Electrolux-godkända servicestation.

Tillbehör & reservdelar
Tillbehör & reservdelar

Här kan du bekvämt beställa online reservdelar och tillbehör till produkter från Electrolux Centrala Bygg.